معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: طبق برنامه ششم توسعه در حوزه زيرساخت ترانزيت بين الملل بايد به 30 ترابيت بر ثانيه افزايش يابد که به خصوص در استان هاي مرزي ضروري است؛ براي انجام اين کار آمادگي داشته باشند.
وايمکس نيوز- به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برات قنبري معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در چهارمين همايش سراسري مديران اين وزارتخانه به تبيين برنامه هاي پنج ساله وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات پرداخت و با اشاره به تدوين برنامه ششم توسعه، افزود: در حوزه زيرساخت ترانزيت بين الملل بايد به 30 ترابيت بر ثانيه افزايش يابد که به خصوص در استان هاي مرزي ضروري است براي انجام اين کار آمادگي داشته باشند و براي اجراي اين برنامه اصلاح ساختار شرکت زيرساخت و تشکيل شرکت ترانزيت ارتباطات بين الملل به صورت مستقل را داريم .
وي به تکليف ارايه 4 خدمت الکترونيکي در 80 درصد روستاهاي بالاي 20 خانوار در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: اين خدمات شامل سلامت، آموزش، کشاورزي و بانکي است که به غير از روستاهاي بالاي 20 خانوار در تمام شهرهاي زير 20 هزار نفر هم حداقل اين 4 خدمت بايد ارايه شود.
قنبري به توسعه و تکميل شبکه ملي اطلاعات به صورت امن و پايدار و مطمئن، به عنوان يکي ديگر از تکاليف برنامه 5 ساله اشاره کرد و تاکيد داشت : در اين حوزه ما بايد به 3 کشور نخست منطقه در انتهاي برنامه 5 ساله برسيم و اگر در حال حاضر بخواهيم به رتبه 3 دست يابيم بايد سرعت ما 24 مگابيت بر ثانيه باشد که نشان مي دهد د دراين زمينه لازم است راه زيادي را طي کنيم.
معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ، کاهش 12.5 درصدي مراجعه مردمي به سازمان ها از ديگر تکاليف اين برنامه براي وزارت ارتباطات بيان کرد و افزود : در اين زمينه بايد 30 رتبه جهاني ارتقاء داشته باشيم و همزمان بايد به رشد 7.5 درصدي در الکترونيکي کردن تجارت کالا و خدمات برسيم .
وي 10 برابر کردن توليد محتوا در فضاي مجازي را يکي ديگر از بند هاي اين برنامه عنوان کرد و در ادامه تاکيد داشت : يکي از سخت ترين تکاليف اين برنامه فراهم کردن رايگان هوشمند سازي مدارس و امکان الکترونيکي کردن کتب درسي براي همه دانش آموزان شهرهاي زير 20 هزار نفر ، روستاها و حاشيه شهرهاي بزرگ است .
قنبري اهداف کلان برنامه ششم توسعه را افزايش ظرفيت پهناي باند، افزايش محتوا ، افزايش ارايه خدمات الکترونيکي ، ارتقاء دانش داخلي ، افزايش پوشش شبکه هاي ارتباطي و فناوري اطلاعات براي همه روستا ها ، مناطق کمتر توسعه يافته و مناطق مرزي اعلام کرد و ادامه داد: ارايه خدمات نوين با ارزش افزوده ، افزايش ظرفيت تبادل پستي و ترافيک بين المللي، امنيت و توسعه فناوري هاي داخلي و پرداختن به فناوري فضا و ايجاد فناوري داخلي در اين حوزه از ديگر اهداف کلان برنامه ششم توسعه در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات است .
وي تغيير شبکه از ديجيتال به سمت فول IP را يکي از مهمترين برنامه ها در حوزه شبکه هاي انتقال دانست و افزود : گسترش شبکه در آينده همه بر مبناي فيبر انجام مي شود که در اين زمينه يک ميليون پورت FTTH در استان ها توسط شرکت مخابرات ايران افتتاح مي شود.